Bris grundades 1971 efter att ett barn dödats av sin förälder. Sedan dess har vi arbetat för att samhället ska säkerställa en trygg uppväxt för varje barn. Genom åren har Bris bidragit till att Sverige som första land i världen förbjöd barnaga, att barnkonventionen blev svensk lag, och en kommande socialtjänstlag med ett tydligare förebyggande fokus.
Allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention. Vi arbetar för att rättigheterna ska förverkligas för varje barn genom att bland annat driva på att nya lagstiftning är förenlig med barnets rättigheter.
Vi arbetar även för att nyckelaktörer som stat och kommun prioriterar tillgängliga resurser till områden som påverkar barn. Vi bidrar till FN:s barnrättskommittés granskning av Sverige, samt arbetar för att kommitténs rekommendationer ska förverkligas.
Bris synliggör barns livsvillkor och arbetar för att barn ska göras delaktiga i beslut som rör dem. Genom möten med beslutsfattare och som experter i utredningar arbetar vi aktivt för att göra barns röster hörda och för ett samhälle som verkar för att förbättra barns uppväxtvillkor.
Barn har rätt till bästa möjliga hälsa, men psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till att barn kontaktar Bris.
Bris arbetar för att förebygga psykisk ohälsa genom att främja tidiga insatser och stöd till barn.
Bris strävar efter att säkerställa att barn i behov får rätt vård och stöd i tid.
Bris vill se att samhället stärker resurser för barns hälsa inom vården och skolan.
Målet är en mer jämlik och tillgänglig vård, där barns rättigheter och behov står i fokus.
EU har en enorm påverkan på barns liv och Bris vill därför säkerställa att den politik som förs i EU tillgodoser barns rättigheter.
Bris vision är ett samhälle där barnets rättigheter tillgodoses.