Publicerat
Idag arrangerar Bris en extrainsatt nätverksträff i samarbete med Röda Korset och UNICEF Sverige med anledning av kriget i Ukraina. Den kommer att fokusera på barnets rättigheter och behov under och efter flykt, hur läget ser ut just nu och om lärdomar från tidigare situationer då Sverige behövt ställa om för att kunna ta emot många människor på flykt.
Shutterstock.
Syftet med den digitala kunskapsträffen är att dela kunskaper och erfarenheter för ett så bra mottagande som möjligt. Deltagarna är från hela landet och bland de som anmält sig finns många medarbetare inom offentliga verksamheter som skola, socialtjänst och från flera delar av civilsamhället.
– Europa befinner sig i ett nytt skrämmande läge och många barn är på flykt. Det är viktigt att vi nu mobiliserar för ett gott mottagande för barn och familjer i Sverige, där en god samverkan myndigheter sinsemellan och mellan civilsamhälle och myndigheter är avgörande. Därför har vi nu tagit detta initiativ, för att höja kunskapen och se hur vi på bästa sätt kan säkerställa att varje barns rättigheter tillgodoses, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.
Under träffen kommer lägesbilder och insikter från arbetet att delas från Bris, Röda Korset och UNICEF Sverige. Vilka lärdomar kan vi dra från mottagandet 2015 och hur ser stödbehovet ut hos barn som varit med om krigs- eller katastrofhändelser?
Nätverksträffen är extrainsatt och sker inom ramen för Bris nätverk – Sveriges största nätverk för professionella som jobbar med barn. Tid: kl. 11.00-12.00 via Zoom. Är du journalist och intresserad av att närvara, var god kontakta: maria.pia.cabero@bris.se
Om Bris nätverk
Bris nätverk består av 6 400 personer som jobbar med och för barn. Här möjliggörs möten, dialog och samverkan mellan professionella från olika delar av samhället, den privata, den ideella och den offentliga sektorn. Nätverket ger inspiration, kunskapspåfyllnad och erfarenhetsutbyte.