NyhetNyhet

Tidigare Tele2-chef Lars-Johan Jarnheimer föreslås som BRIS förbundsordförande

2009-03-31

Den 16-17 maj 2009 hålls BRIS förbundskongress i Malmö. Till kongressen har BRIS valberedning lagt fram ett förslag till en ny förbundsstyrelse och som förbundsstyrelsens ordförande föreslås Lars-Johan Jarnheimer, välkänd näringslivsprofil och tidigare koncernchef för Tele2 AB.

– Det är mycket smickrande att bli nominerad som styrelseordförande i BRIS, vars arbete jag följt bland annat via Tele2 s mångåriga engagemang. Jag vill att mitt ordförandeskap ska utgöra ett stöd till BRIS generalsekreterare och till organisationen, så att BRIS kan utvecklas och bli ännu bättre på att stödja sina uppdragsgivare – barnen!, säger Lars-Johan Jarnheimer.

BRIS har idag cirka 10 000 medlemmar, och regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Umeå. BRIS verksamhet bygger på nästan 600 ideella medarbetare och finansieras via bidrag och gåvor från såväl privata som offentliga givare.

– BRIS har funnits för barnen i snart fyrtio år och är en av Sveriges mest kända och ansedda organisationer. Trots det är det en ständig kamp att hitta finansieringen till vår verksamhet. För BRIS är det därför väldigt positivt att vi med Lars-Johan Jarnheimer kan få en förbundsstyrelseordförande som är starkt förankrad i näringslivet och som kan stötta BRIS i vår framtida utveckling, säger BRIS generalsekreterare Göran Harnesk.

Målsättningen för valberedningen har varit att förstärka förbundsstyrelsen med kandidater som har kompetens och erfarenhet av att leda den stora organisation som BRIS idag är, säger valberedningens ordförande Christina Elffors-Sjödin.

– Alla som arbetar inom BRIS gör det på uppdrag av barnen och de kandidater vi föreslår har goda förutsättningar för att öka kunskapen om BRIS och utveckla verksamheten på ett sätt som kommer barnen till godo, fortsätter hon.

Övriga ledamöter föreslås till BRIS förbundsstyrelse:
Thomas Fogdö
Idrottspsykologisk rådgivare och föreläsare. Skidåkare i det alpina landslaget mellan 1988-1995.

Ola Lindholm
Chefredaktör Kamratposten och programledare på Sveriges Television för bland annat "Wild Kids".

Elisabeth Massi Fritz
Brottmålsadvokat som sedan år 1996 driver egen advokatbyrå och arbetar ständigt med att förbättra brottsoffrens situation i rättsväsendet och i samhället.

Ragna Wallmark
Programchef UR, tidigare chef för Barn- och ungdomsredaktionen på Sveriges Television. Ledamot i BRIS förbundsstyrelse sedan år 2001.

Matilda Westerman
Statsvetare, arbetar idag med opinion och kommunikation på Lärarförbundet. Ledamot i BRIS förbundsstyrelse sedan år 2005.

Christian Westin Jansson
Vd KappAhl

För mer information kontakta BRIS presschef Cecilia Nauclér, 0701-60 88 30, .

Alla nyheter

»Bris tilläggsrapport till FN 2014

Det finns stora brister i samhällets stöd till barn som mår dåligt. Stöd Bris i vårt fortsatta arbete för barn och unga. För oss har varje krona betydelse.
»Hjälp oss hjälpa!

» BRIS-akademin
BRIS arrangerar utbildningar över hela landet, utbildningar baserade på den samtalsteknik vi utvecklat genom vår stödverksamhet.

Året som gick – BRIS kontakter under 2012


» Ladda ner och läs
BRIS-rapporten 2013

BRIS är förmånstagare i PostkodLotteriet. » Läs mer här

Uppmärksammad rapport


» Ladda ner och läs
Barnen, BRIS och IT